Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 31 januari 2011
Hallon- och björnbärsparfait
3 äggulor
3/4 dl strösocker
3 dl vispgrädde
375 ca hallon och blåbär
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Vispa grädde.
Mosa bären genom en sil så du blir av med kärnorna.
Rör ner bären i äggsmeten. Behöver inte vara så noga. Egentligen är det snyggare om smeten inte blir rosa utan spräcklig.
Vänd ner vispgrädden.
Häll upp i 6 serveringsglas och ställ in i frysen. Minst 4 timmar.
Ta ut glasen 15 minuter innan servering och precis innan dekorera med hemgjorda maränger.
Etiketter:
efterrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar