lördag 22 januari 2011

Zabaione


Gubben hade bestämt sig för att göra zabaione. Sur blev han på Systembolaget när de inte hade marsalavin heller. Men han köpte Moscatel De Setúbal istället. Går nog lika bra. Sött ska det ju vara. När jag sedan kollade på receptet så hade det fungerat med portvinet som står i skåpet. Men nu testar vi med detta. Tur att det är han som gör det för mina armar hade aldrig orkat vispa så.

6 äggulor
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl vitt vin, sherry, portvin eller marsalavin
1/2 citron endast skalet

Vispa äggulor och socker till en luftig massa i en stor bunke.
Häll i vinet.
Ställ bunken i hett vattenbad. OBS! Inte kokande. Fortsätt vispa kraftigt så att krämen blir tjock och pösig. Ca 20 minuter.
Tillsätt rivet citronskal.
Servera rumsvarmt absoult inte kallt.

Serveras med fruktsallad på blandade frukter efter smak. Vi använde apelsin, druvor, ananas, päron, honungsmelon och banan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar