onsdag 26 januari 2011

Sockerkaka med apelsin


I dag finns det inte ork till mycket men en sockerkaka till eftermiddagskaffet fixar jag. Ska jobba i kväll och behöver samla kraft till det.

50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 paket 100 gram apelsinskal
1 dl mjölk

Smält smör och låt kallna. Kakan blir mycket bättre om man verkligen ger smöret tid att svalna ordentligt.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och tillsätt i smeten.
Rör ner apelsinskalet.
Tillsätt smör och mjölk.
Blanda ordentligt.
Häll smeten i en smörad och bröad springform.
Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 35 minuter.
Låt kakan stå kvar i formen några minuter och svalna.
Stjälp sedan upp den på ett galler och låt den svalna under formen eller bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar