onsdag 3 november 2010

Linsgryta

400 gram gröna linser
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 paprika gärna grön
2 gula lökar
2 tsk paprikapulver (gärna pimentón)
1 lagerblad
2 skivor bacon
200 gram chorizokorv
1 tomat
salt
extra virign oil

Skölj linserna och blötlägg dem i kallt vatten i 2 timmar.

Hetta upp 1 msk olivolja i en stor kastrull på medelvärme och stek krossade vitlöksklyftor, hackad paprika och hälften av hackad gul lök tills löken är mjuk ca 5 minuter.

Tillsätt avrunna linser, paprikapulver, lagerblad och nästan allt av den resterande oljan.

Häll på vatten så att det täcker. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 30 minuter tills linserna är mjuka.

Under tiden häll den resterande oljan i en panna och stek tunt strimlad bacon, skivad chorizo coh resten av löken. Stek på medelvärme i ca 10 minuter.

Lägg över i linsgrytan tillsammans med tomat och en rejäl nypa salt. Låt sjuda i 5 minuter.

Ringla eventuellt över lite extra virgin oil och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar