tisdag 30 november 2010

Pepparkakskaka

Fick provsmaka en kaka i affären. Hon hade gjort små kakor i knäckformar. Mumsigt. Pepparkakskrydda har jag aldrig använt mig av. Jag fick recpetet av henne och gjorde enligt det.

100 gram margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk pepparkakskryddor
2 1/2 dl vetemjöl

Smält margarin och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men koka inte.
Vispa upp ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
Häll upp i en smord långpanna. Min var 18*25 cm.
Grädda mitt i ugn i 225-250 grader ca 5 minuter.
Strö lite socker på kakan och vänd upp den. Låt svalna.
Dekorera eventuellt med florsocker.
Skär i kakbitar.

Bakar du smeten i formar sänk värmen till 175 och grädda i 8-12 minuter beroende på formarnas storlek.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar