tisdag 2 november 2010

Spicy chicken with peanut

Kycklingfilé ca 1 kg
Kokosmjölk 1 burk á400 gram
1 tsk sambal oelek
1 lime
1-2 tsk salt
2-3 msk jordnötssmör
4 dl vispgrädde
socker
soja

 Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn låt vila på en tallrik.

Sänk temperaturen på plattan och häll i kokosmjölk, sambal oelek, saften av en lime och salt.

Låt puttra ca 5 minuter.

Tillsätt jordnötssmör, vispgrädde och lite socker. Låt sjuda 5 - 10 minuter till. Såsen ska bli krämigare i konsistensen.
Smaka av. Vill du ha starkare tillsätt mer sambal oelek. Men var försiktig sambal oelek slår till efter en stund i munnen.

Tillsätt några droppar soja för färgens skull. :D

Lägg ner kycklingen i såsen och värm upp dem.

Toppa med rostade nötter. Gärna jordnötter. Nötallergiker kan ersätta nötterna med kokos.

Till det ris eller nudlar samt sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar