onsdag 24 november 2010

Pasta med bacon och pistagenötter

En otroligt enkel pastasås. Väldigt snabblagat och riktigt gott. Man behöver inte krångla till det.

3 paket bacon
300 gram champinjoner
1 stor gul lök
ca 80-100 gram pistagenötter (skalade givetvis)
5 dl grädde
2 äggulor
1 dl parmesanost
1 dl persilja
1 krm svartpeppar

Börja med att sätta på pastavattnet. Så snabb är denna rätten.
Skär bacon i strimlor.
Skiva svampen.
Finhacka löken.



Fräs löken mjuk. Tillsätt svampen och bacon. När svamp och bacon fått färg häll i nötterna.
Hacka persilja.
Riv parmesanost.



Blanda grädde, äggula, ost och persilja i en skål.
Rör ner blandningen i baconröran precis innan servering. Låt allt bli varmt under omrörning.

Om du får blanda ihop pasta och sås innan servering och toppa allt med lite riven ost och hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar