måndag 4 april 2011

Getostmuffins


Supergoda som tillbehör till soppa. Eller varför inte vid te-time med fikonmarmelad.

5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 ägg
3/4 dl olivolja
3 dl turkisk yoghurt
200 gram getost (chévre)
flingsalt

Smörj och mjöla en muffinsplåt eller stora pappersformar. Använd då dubbla formar annars blir det för tunt. Behöver lite stadga för att inte välta.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Vispa ihop ägg, olivolja och yoghurt.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Smula ner osten.
Fördela smeten i formarna. Jag använder två skedar. Smeten är kletig.
Toppa med flingsalt.



Grädda i mitten av ugn 200 grader ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar