onsdag 27 april 2011

Kikärts- och persiljebiffar




Idag är vi inte så många vid bordet. Max stannar hos sin flickvän i eftermiddag. Detta är en rätt som fungerar utmärkt vegetarisk. Kanske servera klyftpotatis till då. Tzatziki hade varit gott också. Men hos mig får kikärtsbiffarna sällskap av kassler. Försöker försiktigt väcka familjens vego sida.

Kikärtsbiffar:
2 burkar à 400 gram kokta kikärter eller blötlägg kikärter över natten och koka i 45 minuter.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 tsk salt
2 krm peppar
maizena majsstärkelse
1 ägg



Mangosås:
1 dl mangochutney
3 dl creme fraiche
1 dl turkisk/matlagnings yoghurt

Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt dra i kylskåp.

Skölj kikärterna ordentligt och låt rinna av.
Kör kikärter, lök, vitlök och persilja i mixer eller matberedare.
Blanda ihop med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet.
Om du som jag måste använda lite vatten för att mixern ska orka fungera så använd ca 1 dl maizena.
Forma till 1 cm tjocka biffar direkt i pannan om smeten är lös.
Stek i smör 2 minuter per sida på medelvärme. Biffarna ska ju bara stelna.

Servera med kassler och mangodressing samt en sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar