söndag 18 september 2011

Helg snurr

Denna helgen har det inte funnits mycket ork för matlagning.

Lördagen inleddes med att jag fick ta hand om Majas Kvällsposten försäljning. Maja, Magda och Gubben var på barndop av den minsta älsklingen och efteråt firades också Viggo på 3-års dagen.

Efter tidningsrundan fick jag fara iväg och hämta Magda på kalaset för hon skulle jobba med skolan på Gudahagens Vikingamarknad.
Tur att hon var smart och tog sin vackra vikingaklänning på sig till dopet. För tiden försvann och det blev stressmarsch till Gudahagen.

När jag hämtade Magda kom Marcus springande med en tallrik till mig. Uppskattade så omtanken och landgången var jättegod. Den var faktisk all mat jag fick i mig under lördagen. Lite brända mandlar inköpt av en söt vikingatös landade också i magen.

Kroppen orkade inte mer så tillslut fick jag ringa efter Gubben som fick leka färdtjänst.

Idag har jag inte haft mycket ork. Mest gått omkring och gnällt. Gråtit och känt mig totalt värdelös. Denna ständiga smärta har satt sig stenhårt fast i mitt psyke.

Gubben stod för middag och eftersom Marcus kom med sin familj blev vi några stycken.
Stekt gös, kokt potatis och äggsås åt "männen" runt matbordet. För de som inte ville äta fisk fanns det korv.
Roligt att sitta och titta på när Gubben och sonen tillsammans pular i köket.

Kryddning av såsen fick jag äran att göra. Äggsås av créme fraiche, grädde, majonäs, dill, ägg, citronsaft, salt, vitpeppar och citronpeppar. Det passar till fisk och korv.

I morgon hoppas jag att kroppen orkar mer. I morgon hoppas jag att glädjen kommit tillbaka. I morgon hoppas jag att tårarna slutar att falla. I morgon hoppas jag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar