onsdag 21 september 2011

Kycklinggratäng

Denna rätten kanske egentligen skulle kallas för kycklinglasagne eftersom det är lasagneplattor i. Men det vågar jag inte. För Max är lasagne något heligt och jag vågar inte lura honom med att kalla detta för lasagne. Så gratäng är ett bra begrepp.

Ytterligare en rätt med allt i samma form. Perfekt att sätta fram på bordet. En god sallad med oliver och fetaost till gör susen.

800 gram - 1 kg kycklingfilé
5 soltorkade tomater i marinad
150 gram färsk eller frusen bladspenat
2 msk kycklingfond
500 gram krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk honung
1 krm svartpeppar
6-9 lasagneplattor
2 dl riven ost

Ostsås:
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 dl riven ost
1 krm vitpeppar
1/2 tsk salt

Koka ihop ostsåsen.
Strimla kycklingfileérna. 
Tina bladspenaten om du har fryst eller skölj den färska.
Hacka soltorkade tomater. 
Stek kycklingen i en stor stekgryta tills de får färg.
Rör ner spenat och soltorkade tomater. 
Pressa i vitlöken.
Blanda ner kycklingfond, krossade tomater och ostsås. 
Krydda med salt och svartpeppar.
Låt allt puttra några minuter.
Varva kycklingröran med lasagneplattor i en smord ugnsfast form. 
Strö riven ost överst.
Gratinera i ugn i 225 grader i 30 minuter.

Servera med sallad.

1 kommentar:

  1. Det blev ingen bild. När maten stod på bordet var vi alla så hungriga efter att luktat på osen från ugnen. Alla njöt och till coh med Max som inte gillar spenat sa att det var gott. Men han fick inte veta att det var spenat förrän efteråt. Hade kunnat vara lite mer spenat i faktiskt. Färsk spenat försvinner när vätskan kokat ur.

    SvaraRadera