fredag 30 september 2011

Köttfärsgratäng med grekiska smaker


10-15 potatisar beroende på storlek
1 stor röd lök
5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 gram nötfärs
1 konservburk körsbärstomater
1 1/2 msk kebabkrydda (en grekisk krydda som innehåller oregano, basilika, chili, paprika och lök)
1/2 dl chilisås
2 msk tomatpesto
200 gram fetaost

Skala och skiva potatis och lök. 
Blanda med grädde, salt och peppar i en kastrull och koka upp. 
Sjud under lock i 10 minuter.
Stek färsen till grova smulor i en stekpanna med smör. 
Tillsätt tomater, kebabkrydda, chilisås och pesto. 
Låt småkoka i ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar. 
Varva potatis och färs i en form, börja med potatis och avsluta med färs.
Smula fetaosten över.


Gratinera i ugn i 200 grader tills potatisen är mjuk. 30 - 45 minuter beroende på hur tjocka potatisskivor du har. 
Täck med folie om den blir mörk. 

Servera med sallad med fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar