tisdag 12 januari 2016

Familje-biff


Igår kom årets första leverans av Veckans middag. Skönt att återgå till att få maten levererad till dörren. Hemskt så snabbt man blir bortskämd.

Vi tittar på bäst-före-datum och bestämmer i vilken ordning vi ska tillaga de olika rätterna. Försöker också titta på hur svåra/enkla rätterna är att tillaga och hur våra schema ser ut.

Idag plockade jag ut en friskvårds-timme för att hinna hem innan gubben och överraska honom. Nu förtiden är det oftast gubben som står för matlagningen.

Till mig själv stekte jag en burgare från Anamma och serverade med massor av grönt.



600 gram blandfärs
1 gul lök
1 ägg
2 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 tsk oregano
2 stora tomater
1 bubbla persilja
1/4 solovitlök
olivolja
salt
svartpeppar

Skala och riv gul lök.
Blanda vatten, ägg och skorpmjöl.
Tillsätt färsen.
Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk oregano.
Låt stå någon minut.
Smält smör i en stekpanna.
Tryck ut färsen i stekpannan med hjälp av stekspaden.
Stek på medelvärme i 7 minuter.
Vänd biffen med hjälp av ett stort lock eller en stor tallrik.
Stek lika länge på andra sidan.
Tärna tomat och hacka persilja.
Blanda ihop med olivolja, 2 krm salt, knappt 1 krm svartpeppar och pressad vitlöksklyfta.

Servera med kokt potatis, lingonsylt och brunsås av skyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar