söndag 17 januari 2016

Sweet potato pie



Söndag och vi hade stora planer på att röja i hallen på ovanvåningen som förberedelse inför våra renoveringsplaner. Men det blev inte av. Svärföräldrarna dök upp och vi fastnade i köket med kaffe och prat.

Ärligt talat var det faktiskt skönt. Även om jag är väldigt taggad att börja dra i ovanvåningen kände jag mig lite för hängig. Jag vet hur irriterad jag blir när jag får allt för ont i kroppen. Även om det är mig själv eller snarare min kropp som jag blir irriterad och arg på så går det ut över gubben. Mycket bättre sitta och tjata med svärmor.

När svärföräldrarna åkte var det dags att börja laga mat. Sista måltiden ur Veckans matkasse. Sweet potato pie.

Riktigt mumsig paj. Vi åt som vegansk ensamrätt med sallad men varför inte som tillbehör till en köttbit eller grillad kyckling.

Jag gör rätten mjölkfri men givetvis går det lika bra att göra sweet potato pie med vanlig Cream Fraiche, majonnäs och ost.

Pajdeg:
4 1/2 dl vetemjöl
150 gram smör
1/2 dl vatten

Pajfyllning:
1 sötpotatis
1 paprika
1 zucchini
1 rödlök
2 1/2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk paprika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
250 gram iFraiche
4 msk äggfri majonnäs
1/2 dl chilisås
1 påse riven vegansk mozzarella ost

Sallad:
1/2 romansallad
1/2 gurka
1 stor tomat
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar