lördag 16 januari 2016

Karré i grönpepparsås


Kvällen igår avslutades med ett migränanfall som gjorde mig sängliggande i 16 timmar.

- Varför tar du alltid medicinen sent, ojade sig gubben medan jag låg och kved med händerna om huvudet.

Dagen blev därför lite såsig. Vi tog det lugnt och åkte till affären för att fylla på i kylskåpet. När vi kom hem började gubben laga maten medan jag ställde in i skåpen.


Till mig stekte gubben en schnitzel från Anamma och gjorde en egen sås utan kalvfond.


600 gram karré i bit eller i skivor
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk soja
250 gram matlagningsgrädde (iMat)
1/2 msk grönpeppar i lag
1/2 tsk
1 krm svartpeppar

Skiva köttet om du har köpt i bit.
Stek köttet i smör.
Krydda med salt och svartpeppar.
När köttet fått färg häll över vatten, fond, grädde och hackad grönpeppar.
Låt sjuda i 5-8 minuter.
Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer salt när svartpeppar.
Red om det behövs.

Servera med rosmarinskryddade klyftpotatis, tomatklyftor och broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar