Familjen gillade kryddningen på kycklingen.
Ett annorlunda sätt att servera potatis och sötpotatis. Gillade verkligen detta receptet. Blev på något sätt fräschare och lättare. Mellanting mellan vanlig kokt potatis och potatissallad. Kommer absolut att göra detta igen.
Jag använde tofu Greek Style så att jag kunde äta samma som familjen men givetvis är det lika bra med vanlig fetaost.
1, 2 kg chicken drums
1 msk tomatpuré
1/2 dl olivolja
1 msk honung
1 tsk kanel
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1/2-1 tsk salt
1/2 kg potatis
1 stor sötpotatis
1/2 ask körsbärstomater
1/2 påse babyspenat
1/2 paket Tofu Greek style (fetaost)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
olivolja
Blanda tomatpuré, olivolja, kanel, paprikapulver, chilipulver och salt.
Lägg kycklingen i en fryshuset och häll i kryddpastan.
Vänd runt ordentligt så att all kyckling blir kryddad.
Lägg över kycklingen i en ugnsform och stek i ugn i 220 grader i 25 minuter.
Skala och dela potatis och sötpotatis i mindre bitar.
Lägg i en ugnsform och ringla över olivolja.
Krydda med salt och svartpeppar.
Halvera körsbärstomater.
Stek i ugn i 220 grader i 20 minuter.
Ta ut potatisen när den är klar.
Vänd ner tomater och babyspenat.
Smula fetaost över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar