Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 7 maj 2017
Karré med ugnsgrönsaker och basilikasmör
Familjen fick karré medan jag stekte en portabello till mig. Med lite olika grönsaker på tallriken är jag nöjd.
600 gram karré
100 gram smör
1/2 citron
4 msk olivolja
1 blomkål
1 rotselleri
1 tsk rosmarinkrydda
1/4 solovitlök
1 knippe färsk basilika
salt
svartpeppar
Skiva köttet om du har hel karré.
Riv det yttersta skalet på citronen och pressa ur saften.
Blanda citonsaft, olivolja 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Gnid in köttet i oljan.
Skiva blomkål i centimetertjocka skivor. Skala och skär rotselleri i mindre bitar.
Lägg i en ugnsfast form.
Ringla över olja, rosmarin, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Gratinera i 200 graders ugn i 25-30 minuter.
Mixa smör, basilika, vitlök och citronskal.
Smaka av med salt och svartpeppar (2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar).
Stek köttet i 3-4 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan du äter.
Servera köttet med ugnsgrönsaker och kryddsmör.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar