måndag 22 maj 2017

Kycklingwok


Jag gjorde kycklingwok till familjen och till mig samma grönsaker och kryddning fast med Oumph. Använde kebab Oumph eftersom det var det som fanns i frysen.

I orginalreceptet skulle det inte vara kokosmjölk utan 1 dl vatten.

600 gram benfri kyckling
1 stor tumme ingefära
1/2 solovitlök
1 1/2 msk soja
1 1/2 dl sweet chilisås
200 gram morötter
1/2 broccoli
1/2 zucchini
1 burk kokosmjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 portioner nudlar

Skala och riv ingefära.
Pressa vitlök.
Blanda ingefära och vitlök med soja och sweet chilisås.
Strimla kycklingen.
Lägg kyckling och marinaden i en påse och låt marinera medan du förbereder resten.
Skala och skär morot i slantar.
Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
Tärna zucchini.
Koka nudlar enligt förpackningen.
Bryn kycklingen med marinaden i 2-3 minuter.
Tillsätt grönsakerna och stek i 3-4 minuter till.
Blanda ner kokosmjölk och krydda med salt och svartpeppar.
Låt allt bli varmt.
Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar