Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 22 maj 2017
Kycklingwok
Jag gjorde kycklingwok till familjen och till mig samma grönsaker och kryddning fast med Oumph. Använde kebab Oumph eftersom det var det som fanns i frysen.
I orginalreceptet skulle det inte vara kokosmjölk utan 1 dl vatten.
600 gram benfri kyckling
1 stor tumme ingefära
1/2 solovitlök
1 1/2 msk soja
1 1/2 dl sweet chilisås
200 gram morötter
1/2 broccoli
1/2 zucchini
1 burk kokosmjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 portioner nudlar
Skala och riv ingefära.
Pressa vitlök.
Blanda ingefära och vitlök med soja och sweet chilisås.
Strimla kycklingen.
Lägg kyckling och marinaden i en påse och låt marinera medan du förbereder resten.
Skala och skär morot i slantar.
Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
Tärna zucchini.
Koka nudlar enligt förpackningen.
Bryn kycklingen med marinaden i 2-3 minuter.
Tillsätt grönsakerna och stek i 3-4 minuter till.
Blanda ner kokosmjölk och krydda med salt och svartpeppar.
Låt allt bli varmt.
Servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar