Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 9 maj 2017
Kikärtsbiffar
När ork finns för att fylla på mitt förråd i frysen med vegetariska rätter så är biffar av olika slag perfekt att göra. Idag blev det kikärtsbiffar. Väldigt enkelt och väldigt behändigt att ha i frysen de dagar som jag inte orkar laga två rätter från grunden.
Dessa går att servera med det mesta. I hamburgerbröd eller med en sallad till, Bulgur, ris eller couscous. Både varma och kalla såser är utmärkt till.
2 burkar kikärtsbiffar
200 gram potatis (kokt)
1 salladslök
1/2 dl vetemjöl
1 msk basilika
1/2 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1/2 dl ströbröd
Om du inte har kokt potatis så skala och koka samt låt dem svalna.
Hacka salladslök.
Häll av kikärtorna och skölj dem noga.
Blanda ihop i en matberedare tillsammans med potatis, mjöl, basilika, salladslök, örtsalt och svartpeppar.
Mixa inte länge utan bara tills att allt blandat.
Forma till 1 centimeter tjocka biffar.
Vänd biffarna i ströbröd.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna cirka 3-4 minuter per sida.
Lägg kikärtsbiffarna på hushållspapper så att överskottsolja kan rinna av.
Etiketter:
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar