tisdag 9 maj 2017

Kikärtsbiffar


När ork finns för att fylla på mitt förråd i frysen med vegetariska rätter så är biffar av olika slag perfekt att göra. Idag blev det kikärtsbiffar. Väldigt enkelt och väldigt behändigt att ha i frysen de dagar som jag inte orkar laga två rätter från grunden.

Dessa går att servera med det mesta. I hamburgerbröd eller med en sallad till, Bulgur, ris eller couscous. Både varma och kalla såser är utmärkt till.

2 burkar kikärtsbiffar
200 gram potatis (kokt)
1 salladslök
1/2 dl vetemjöl
1 msk basilika
1/2 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1/2 dl ströbröd


Om du inte har kokt potatis så skala och koka samt låt dem svalna.
Hacka salladslök.
Häll av kikärtorna och skölj dem noga.
Blanda ihop i en matberedare tillsammans med potatis, mjöl, basilika, salladslök, örtsalt och svartpeppar.
Mixa inte länge utan bara tills att allt blandat.
Forma till 1 centimeter tjocka biffar.
Vänd biffarna i ströbröd.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna cirka 3-4 minuter per sida.
Lägg kikärtsbiffarna på hushållspapper så att överskottsolja kan rinna av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar