600 gram kycklinglårfile
1 dl ströbröd
1 dl panko
1 bubbla persilja
1/2 solovitlök
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
gurka
salladslök
körsbärstomater
sallad
3 msk olivolja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
Hacka persilja.
Blanda persilja, panko, ströbröd, salt och svartpeppar.
Dela kycklingen på längden.
Vispa upp ägget.
Vänd först i ägg sedan i ströbrödsmixen.
Stek kycklingen tills gyllenbrun och genomstekt.
Tärna gurka och strimla salladslöken. Halvera körsbärstomater.
Blanda med salladsblad.
Rör ihop olivolja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Servera med klyftpotatis och aioli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar