tisdag 23 maj 2017

Toast Biff a' la Lindström


Lite lättare middag i värmen. Inte många som orkar äta när temperaturen stiger. Som till exempel min gubbe.


Jag värmde linssoppan som vi hade till lunch och lade till sallad.

600 gram blandfärs
1 liten rödlök
1 1/2 dl inlagda rödbetor
2 msk kapris
2 tomater
6 ägg
2 msk worcestershiresås
1 msk soja
1/2 dl rött matlagningsvin
25 gram smör
1 bröd
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

1/2 romansallad
1/2 gurka
100 gram champinjoner
3 msk rapsolja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Hacka lök.
Hacka kapris.
Hacka rödbetor.
Blanda köttfärs, rödlök, kapris, salt, svartpeppar  och hälften av rödbetorna.
Forma till biffar och stek cirka 5 minuter per sida.
När biffarna är klara ta ur dem från stekjärnet.
Tillsätt worcestershiresås, soja, rödvin och 25 gram smör.
Vispa under uppvärmning och låt koka ihop något.
Stek äggen.
Skiva tomaterna.

Skölj och strimla salladen.
Skiva svampen.
Tärna gurkan.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Ringla ner dressingen i salladen.

Vid servering:
Rosta bröd.
Arrangera bröd, biff, ägg, tomat och rödbetor.
Häll lite av skyn över och krydda med grovmalen svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar