Familjen får korv Stroganof och jag gör en linsgryta vars recept kommer från www.vegomagasinet.se Där serveras det som en pastasås men jag tyckte att det passade perfekt som gryta till ris. Har mat till imorgon också så kanske testar jag till pasta då.
1 gul lök
2 msk tomatpuré
8 soltorkade tomater
1 burk krossade tomater à 400 ml
2 dl iMat
4 dl vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver
2,5 dl röda linser
salt
svartpeppar
Finhacka löken och riv morötterna.
Fräs morötter och lök i lite olja tills löken blir genomskinlig.
Hacka de soltorkade tomaterna.
Rör ner de övriga ingredienserna och koka upp igen.
Rör ner de övriga ingredienserna och koka upp igen.
Låt sjuda i 10-15 minuter.
Rör runt ibland så att det inte fastnar i botten.
Späd med mer vatten om det behövs.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar