tisdag 9 januari 2018

Tikka Masala




Jag har sökt på nätet efter en Tikka Masala-recept och hittade ett hos Jävligtgott. Jag min egen variant fast stjäl en hel del från orginalreceptet. Jag uteslöt chili eftersom gubben inte klarar starkt längre. Serverar sriracha bredvid för de som vill ha lite hetta.
Det blir här en vegansk grundsås men jag väljer sen att tillsätta stekt kyckling (850 gram) till större delen av såsen. Sparar 2 dl av såsen och gör ett veganskt alternativt till mig.
I mitt veganska alternativ använder jag mig av Fry's vegetariska chicken style strips. Du kan också använda dig av tofu enligt Jävligt gott.

1 stor gul lök
1 tumme ingefära
1/2 solovitlök
1 burk krossade tomater
3 dl iMat (grädde)
1 -2 dl vatten
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
1/2 msk spiskummin
1 msk garam masala
2 lagerblad
1 tsk malen kardemumma
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skiva gul lök och bryn tillsammans med kardemumma och lagerblad tills löken får färg.
Tillsätt övriga kryddor, riven vitlök och ingefära samt vatten.
Låt allt fräsa en stund.Tillsätt krossade tomater och koka i 15 minuter.
Tillsätt iMat och koka upp igen.
Plocka ur lagerbladen och mixa såsen. Var försiktig med den varma såsen.
Häll tillbaka ner i grytan.
Stek ditt proteinalternativ och blanda ner i såsen.
Koka upp och småputtra i några minuter.
Tillsätt 4-5 "kapslar" frusen spenat.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med ris, mandelspån och sugar snaps. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar