onsdag 10 januari 2018

Nudelwok


Idag serveras en snabb rätt. Det som tar längst tid är att skära alla grönsakerna. Givetvis kan man förbereda det kvällen innan om man vill att denna vegansk nudelwok ska gå ännu snabbare att tillaga. Vegansk eller inte beror på vilken typ av nudlar du väljer att ha i woken. Äggnudlar innehåller givetvis ägg men det finns en hel uppsjö av olika nudlar som är veganska.

1 paket nudlar (6 personer)
1 solovitlök
1 gul lök
2 buketter broccoli
1 röd paprika
1 stor morot
150 gram champinjoner

Sås:
4 msk soja
4 tsk socker
1/2 tsk salt
2 tesked sesamolja
1 tsk riven färsk ingefära
1/2-1 tsk Sriracha

Skär alla grönsaker. Morötter i julienne, paprika i strimlor, strimla lök, champinjoner i skivor och broccoli i små buketter.
Börja med att fräsa lök i olivolja i woken.
Pressa ner vitlök.
Tillsätt broccoli, morötter och paprika.
Woka 4 minuter.
Koka under tiden nudlar enligt deras förpackning.
Tillsätt svampen och woka i ytterligare 2-3 minuter.
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Häll såsen över grönsakerna.
Blanda om.
Tillsätt nudlarna och låt allt blanda väl.
Toppa gärna med sesamfrön.
Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar