tisdag 9 januari 2018

Thaisoppa med grön curry och kelpnudlar


Det är Magdas sista lediga dag innan skolan börjar igen. Hon har fått oroande uppgifter från klasskompis och jag känner hur ilskan och frustrationen växer inom mig. Detta fungerar inte längre. Vi måste komma på en annan lösning. Men nu lunch.

Detta är en väldigt enkel och god soppa. Du använder dig av de grönsaker som du gillar och har hemma. Tunt strimlad morot och salladslök hade också passat bra. Detta är en soppa som inte ska koka länge eftersom vi vill ha kvar krispheten i grönsakerna.

2 personer
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
2 dl iMat
1/2 msk grön currypaste
1 tsk limesaft
1/2-1 tsk gurkmeja
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1 broccoli
1 röd paprika
50 gram sugar snaps
2 portioner kelpnudlar

Skiva grönsakerna i tunt och bryt broccoli i mindre buketter.
Gör soppbasen genom att steka upp currypaste under omrörning i en lite vatten i ca 30 sekunder för att frigöra smakerna. Tillsätt sedan resten av vattnet, kokosmjölk, iMat, gurkmeja och smaka av med limesaft, salt och svartpeppar.
Låt soppan småputtra i 5 minuter.
Tillsätt broccolin och låt puttra i 2-3 minuter.
Skölj kelpnudlarna med rikligt med kallt vatten.
Klipp nudlarna i mindre bitar.
Vänd ner grönsakerna i soppan och puttra i ytterligare 2-3 minuter.
Tillsätt kelpnudlarna.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
Toppa med korianderblad eller sesamfrön.

Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar