fredag 13 april 2018

Exploderad äppelpaj med kolakokosglass



Ett recept som jag hittat i tidningen Vego. Tyvärr var jag sen med att frysa smeten till glassen och i röran missade jag att den skulle mixas så gubben försökte vispa. Hade jag bara tänkt... men jag hade fullt upp med att steka äpple och smulor. Får testa en annan gång för detta var gott.

Glass:
2 burkar kokosmjölk
1 dl kokossocker
1/2 tsk vaniljpulver

Blanda ihop ingredienserna.
Frys i några timmar.
Mixa.

Frasiga smulor:
1 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1 msk lönnsirap
1 dl mandel
1 msk kokosolja

Hacka mandel.
Stek havregryn, mandel, mandelmjöl, lönnsirap och kokosolja på medelvärme under omrörning tills allt blir gyllene.

4 äpple
1 msk kokosolja
1 msk kokossocker
1/2 tsk kanel
2 krm vaniljpulver
2 krm ingefära
1 krm kardemumma
1 dl äppelmos

Skala och kärna ur äpple.
Skär i 2 centimeter stora tärningar.
Stek äpple i kokosolja till de får färg men fortfarande är lite hårda.
Blanda kokossocker, kanel, vaniljpulver, ingefära och kardemumma.
Häll kryddblandningen över äpple.
Stek ytterligare i någon minut.
Tillsätt äppelmos och låt koka upp.
Häll äpplen i 4-5 glas eller skålar.
Häll över smulorna och toppa med glassen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar