måndag 23 april 2018

Sannas böngryta



Jag följer Sanna Bråding på Instagram och hon lägger ofta ut bilder på maträtter som hon serverar i sin lilla klan. Just detta receptet har jag sparat eftersom jag tyckte det väldigt gott. Att det är veganskt och innehåller mycket av det som ofta finns i mitt skåp gör saken bara bättre. Det enda jag behövde köpa var vinet. 


Jag serverade precis som Sanna med nachochips, quinoa och olika grönsaker som var och en kunde fylla på tallriken med.

Babyspenat
Spetspaprika
Körsbärstomater
Gurka
Gröna och svarta oliver
Broccoli

Quinoa är ingen hit hos gubben och ska jag göra rätten igen blir det med ris. Han kan acceptera ris om det inte är för ofta.


En sak som jag däremot helt (nästan) ska utesluta nästan gång är chili. Jag smakade på chilin som jag hade i skåpet och jag tyckte att den inte var stark alls. Tog därför ungefär 3/4 av en röd chili och stackars gubben höll på att krivera. Enligt honom brände jag inte bara hål i mun och hals utan även i mage och tarmar. Nästa gång får jag nog helt utesluta chili eller göra en barnvänlig variant till gubben.

Jag blir så ledsen när jag planerat, handlat och tillagat maten för att sedan bara få klagomål.
Är det att curla så varsågod. Jag tycker inte om att bli ledsen för att jag blir påhoppad med anklagande om mordförsök 😉. Om curlande betyder att alla är glada, nöjda och mätta så då får jag väl curla.


4 morötter
5-6 selleristjälkar
2 stora gula lökar
1 solovitlök
2 burkar stora vita bönor
3 msk tomatpuré
1 förpackning krossade tomater
2 dl vitt vin
1 1/2 msk Grönsaksbuljongpulver
5 dl vatten
1/2-1 citron
2 msk Agavesirap (honung)
1/2 tsk salt
1/2-1 röd chili
1 tsk timjan
100 gram kapris

Dela morot, selleri och lök i mindre bitar.
Skiva solovitlöken.
Finhacka chili.
Fräs morot, selleri, lök och chili. Jag använde kokosolja som Sanna men du använder givetvis det du brukar.
Tillsätt buljong och vatten.
Koka upp och låt koka i 10 minuter.
Tillsätt timjan, kapris, agave sirap, tomatpuré, krossade tomater och vitt vin.
Pressa 1/2 citron och tillsätt saften.
Koka i 10-15 minuter.
Häll av bönorna och skölj dem i kallt vatten.
Tillsätt i grytan.
Rör om ordentligt och smaka av med salt, agavesirap och citronsaft.

Servera med grönsaker, nachochips och kokt quinoa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar