onsdag 11 april 2018

Pasta med pesto och kräftstjärtar



En verklig snabbrätt. När jag såg att Maxi erbjöd färsk pasta för 5 kr/paket visste jag att en rätt denna veckan skulle vara pasta. När jag sedan såg erbjudande om kräftstjärtar och ekologisk mozzarella visste jag precis vad jag skulle laga.

Servera med de tillbehör som du gillar. Jag valde mozzarella och kräftstjärtar eftersom det var bra pris i min butik.

Knaperstekt bacon, strimlad skinka eller salami är andra alternativ. Lägg till de grönsaker som du har hemma eller som du gillar.

Jag använde solrosolja men det går lika bra med olivolja, rapsolja eller matolja.

Gubben vill ha rätten igen men vill då ha musslor och räkor också. Han gillar verkligen skaldjur och de kommer till sin rätt ihop med mild pesto.

Vill du att maten ska gå ännu fortare att tillaga så köper du färdig pesto. Givetvis fungerar det lika bra med torkad pasta.


Vegansk blir rätten enkelt genom att använda ickeanimalisk ost. Det finns bra alternativ till både parmesanost och mozzarella.

1/2 solovitlök
1 kruka basilika
1 dl parmesanost
60 gram pinjenötter
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl solrosolja
2 msk vatten
500 gram pasta

Mixa vitlök, basilika, parmesan, pinjenötter och lite salt.
Tillsätt olja lite i taget.
Tillsätt även vatten.
Smaka av med svartpeppar och eventuellt mer salt.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och blanda den med peston.

Servera med mozzarella, tärnad tomat och kräftstjärtar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar