söndag 22 april 2018

Ramen nudlar med shiitake och tofu


Familjen är på 13-års kalas för barnens kusin och jag passar på att laga Ramen nudlar. Har länge velat testa men det har inte blivit av. Riktigt gott och fräscht. 
Familjen kom hem och både Maja och gubben fick smaka.

- Detta var riktigt gott. Det måste du göra till mig också någon gång, utbrast gubben.

2 portioner:

1/2 paket Ramen Noodles
1/2 liter vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 msk färsk ingefära
1/2 solovitlök
75 gram shiitakesvamp
1 pak choi
tofu
1 dl frysta sojabönor
1 näve babyspenat
1 tsk råsocker
1 1/2 msk Tamari Dark Soy
1/2 msk risvinäger

Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
Häll av vattnet och skölj kallt.
Koka upp buljong.
Finhacka ingefära och vitlök och lägg i buljongen. 
Låt koka upp och sänk värmen.
Dela större shiitakesvamp i lagom stora bitar.
Fräs svampen och lägg i buljongen.
Strimla pak choi på längden och lägg detta också i buljongen.
Tärna tofu i mindre bitar.
Fördela nudlar, tofu, sojabönor och spenat i fyra separata högar i skålarna.
Koka upp buljongen på nytt och tillsätt råsocker, soya och risvinäger.
Fördela den heta buljongen i skålarna och dela upp shiitake och pak choi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar