onsdag 4 april 2018

Pasta med kalvbiffar samt paprika- och champinjonsås



En vegetarisk rätt som kommer ifrån Portionen under tian. Fast hos mig fick det bli en pastasås med kalvbiffar sim tillbehör. Har inte riktigt fått gubben med på tåget att han blir mätt på veganskt/vegetariskt.

Jag halverade både chili och smoked paprika eftersom gubben inte klarar av starkt.

500 gram kalvfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl havregrädde
1 msk kalvfond
1 ägg
1/4 solovitlök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda havregrädde med ströbröd, pressad  vitlök, kalvfond och ägg.
Låt svälla ett par minuter.
Blanda färsen med ströbrödsblandningen och krydda med salt och svartpeppar.
Forma till biffar.
Stek biffarna i cirka 2-4 minuter på varje sida. Beroende på tjocklek.

1 gul lök
1/2 solovitlök
1/2 chili
1/2 tsk smoked paprika
250 gram champinjoner
3 - 4 dl havregrädde
3 grillade paprikabitar (2 dl)
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Hacka lök, vitlöksklyftor och chili.
Fräs mjuka tillsammans med rökt paprikapulver.
Dela champinjoner i bitar och låt fräsa med. 
Tillsätt havregrädde. 
Strimla grillad paprika och blanda ner i såsen. 
Låt puttra cieka 10 min på svag värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar