måndag 9 april 2018

Skinkschnitzel med ugnsrostad potatis, gräddsås och haricots verts



Vi har lämnat bilen på lagning. Sådant där nödvändigt och dyrt måste göras. Så idag tog jag bussen för att handla veckans mat. Gubben tyckte att jag kunde ringa till svärmor för att låna bil men jag ville åka med bussen. Med min dramaten så fungerade det bra.


Vädret var inte att klaga på och solen tvingade av mig kappan. Det var faktiskt härligt att sitta på bussen och vila. Visst var jag helt färdig när jag kom hem men det var en trevlig utfärd.

För första gången testade jag det vakumförpackade köttet på Maxi. Jag har inte riktigt blivit vän med de förpackningarna men tänkte ge det en chans. Att det var erbjudande på skinkschnitzel i just sådan förpackning spelade också in.

Kan inte förklara varför jag inte gillar dem. Det bara är så. Det var väldigt fint kött och familjen tyckte om det. Får väl komma över min lilla fnurra när jag nu har en köttätande familj att utfodra.

Jag gjorde såsen på grönsaksbuljongpulver och iMat (havregrädde) eftersom jag också skulle äta såsen men det går utmärkt att använda grädde och kalvfond istället.

Schnitzel:
660 gram skinkschnitzel
3/4 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 krm vitpeppar
2-3 ägg
ströbröd

Sås:
1/2 solovitlök
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk grönsaksbuljongpulver (kalvfond)
2 dl iMat (grädde)
Maizena majsmjöl
1 1/2 tsk balsamicovinäger
salt
svartpeppar
vitpeppar

Skiva köttet i 1 centimeter tjocka skivor om du har hel bit.
Banka ut lite med handen.
Häll skorpmjöl i en tallrik eller fryshuset.
Vispa upp ägg, salt och svartpeppar.
Häll även detta i en tallrik eller fryspåse. 
Vänd köttet först i ägg och sedan i skorpmjöl.
Låt vila en stund.
Stek 1-2 minuter per sida.

Sås:
Hacka vitlök grovt och fräs lätt.
Tillsätt vatten, grönsaksbuljongpulver, grädde och balsamicovinäger.
Låt koka ihop i minst 5 minuter.
Smaka av med salt,  vitpeppar och svartpeppar.
Red eventuellt med Maizena.

Servera med ugnsrostad potatis och haricots verts.

Servera 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar