onsdag 26 oktober 2011

Choklad kakor

Magda satt och tittade på bilder på kakor jag bakat. Hörde henne mumla:
- Den kakan var god. Åh, den var super god. Och DEN var god och ...

Som det lät på henne var allt jag bakade underbart. Men så är det ju inte. Jag misslyckas jag också men jag försöker lära mig av misstagen. Som Max kompis Emil en gång sa:
- Om du säger att detta var misslyckat så vill jag smaka när du har lyckats.

För det spelar kanske ingen roll om kakan flyter ut om man bara ska servera den till familjen. Det är värre om man bakar inför en bjudning. Då vill man inte misslyckas.

Idag tänkte jag överraska familjen med dessa enkla kakorna. De är försvinnande goda. 

225 gram smör
2 1/2 dl brun farin
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl mörk choklad

Rör ihop smör och de båda sockersorterna.
Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa till allt är vitt och pösigt.
Sikta de torra ingredienserna och vänd ner i smörblandningen.
Hacka chokladen och blanda ner i smeten.
Klicka ut på plåt med bakplåtspapper. 
OBS! Kakorna flyter ut ordentligt så klicka inte för tätt.
Grädda i 8-10 min i 175 grader. Låt kakorna svalna innan du lyfter dem från bakplårspappert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar