måndag 3 oktober 2011

Färsfyllda Westfalenrullader


Idag är det ingen stress med matlagningen. Ska inte jobba och den enda tiden som ska passas är att Maja ska åka till dansen.

Sådana dagar kan gärna matlagningen få vara lite pillig och ta lite längre tid.

Att laga maten i form och i ugn är toppen. Kan förberedas i god tid för att sedan gräddas ungefär samtidigt som gubben slutar jobba. Det tar 30 minuter för honom att lämna jobbet och köra hem så maten är lagom varmt när han kommer.

Det som idag tar mest kraft och längst tid är att skala potatisen. Det är en syssla som mina händer INTE gillar. Men eftersom jag suttit och njutit i samtal med underbara Majbritt i flera timmar så kan inte mycket sänka mitt humör.

Som du märkt så blev det ingen vegetarisk rätt idag trots att det är måndag. Anledningen är enkel. Jag tog fram köttfärs från frysen i går och eftersom den inte tillagades under söndagen fick jag fixa det idag. Grön måndag får det bli nästa vecka. Om jag inte lyckas lura familjen innan.


Rullader:
600 gram köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 - 3 dl riven ost
3 ägg 
1 dl vispgrädde
5 cm purjolök
1/2 kruka persilja
ca 20 skivor lufttorkad skinka (Westfalenskinka)

Sås:
5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
rosépeppar

Finhacka purjolök och persilja.
Arbeta ihop färsen med ägg, grädde, purjo och persilja.
Blanda även ner salt, peppar och riven ost.
Lägg ut skinkskivor. Två om lott om de är smala.
Gör en "järpe" av färsen och placera på skinkan.
Rulla ihop till rullar/rullader.
Här kan du själv bestämma hur stora/tjocka du vill ha rullarna.
Lägg dem i en ugnsform med skarven nedåt.


Blanda samman grädde och chilisås.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över färsrullarna.
Strö över lite rosépeppar.



Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 30-35 minuter.
Ös med såsen några gånger.

Servera med kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar