onsdag 26 oktober 2011

Kycklingben med risgratäng



Kycklingbenen är goda att servera i en buffe. Jag gör dubbelsats för det går åt. Gott som "nattamad" också.

Risgratängen kan göras som vegetarisk ensamrätt med mer grönsaker i. Eller varför inte strimla ner lite kassler i. Jag använder creme fraiche med chili men testa andra smaker. Naturell chili som du smaksätter med hackade örter tex.

900 gram kycklingben (ca 8 drumsticks)
1/2 dl flytande honung 
2 msk rapsolja 
2 msk kinesisk soja 
1 tsk chiliflakes

Blanda honung, olja, soja och chiliflakes och marinera kycklingbenen minst 1 timme. 
Stek i ugn 225 grader i 30 minuter. 
Vänd efter halva tiden och pensla med lite av marinaden.

Grönsaksröra:
2 paprikor (1 gul och 1 röd)
1 gul lökar
1 1/2 dl vatten
2 tsk fond
salt och peppar efter smak

Sufflétäcke:
2 dl creme fraiche med chili
2 ägg
1 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kokt ris.

Grönsaksröran: 
Kärna ur och strimla paprikorna.
Skala och skiva löken tunt.
Fräs lök och paprika.
Späd med fond och vatten.
Salt och peppra lätt.
Låt paprikan och löken sjuda under lock tills grönsakerna mjuknar.


Häll riset i en ugnsfast form och häll över grönsaksröran.

Hit kan du förbereda.

Sufflétäcket: 
Dela äggen med vitor för sig i en skål och gulorna för sig.
Rör ihop creme fraiche, äggulor och majonnäs.
Pressa i vitlök.
Salt och peppar.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i creme fraiche blandningen.
Fördela sufflétäcket över gratängen.


Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min i 200 grader.


Tyvärr hade jag inga grönsaker men en sallad till hade varit gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar