fredag 14 oktober 2011

Kassler under chilitäcke



Enkel mat som sköter sig själv i ugnen. Hade gärna stoppat ner lite förvälld broccoli också men Max han klagar så hemskt och högt när jag har broccoli i maten.

Passar bra att förbereda kvällen innan och bara gratinera efter jobbet. 

500 gram kassler
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
1 dl chilisås
1 tsk curry
1 krm chilipulver eller chiliflingor
3 dl riven ost

Skiva kassler tunt.
Placera kassler skivorna omlott i en ugnsfast form.
Finhacka paprika.
Stek paprika och vitlök. Så det mjuknar inte så det får färg.
Blanda även ner kryddorna. Men var försiktig så det inte bränns.
Lägg paprikaröran över kasslern.


Vispa grädden ganska hårt och vänd försiktigt ner chilisås.
Bred chiligrädden över som ett täcke.



Toppa med riven ost.



Gratinera tills osten fått fin färg. Cirka 20 minuter 250 grader.

Servera med kokt ris och sallad.

1 kommentar:

  1. Låter gott! Ska nog prövas när herrn kommer hem (har alltid en bit kassler i frysen) :) Han brukar behöva två tre dagar med hemma-mat innan han är människa igen *fniss*

    SvaraRadera