1 blomkålshuvud
1-2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 tsk grönsaksbuljongpulver
5-8 dl vatten
2 1/2 dl iMat
Några droppar citronsaft
2-4 krm salt
knappt 1 krm svartpeppar
1/2-1 tsk timjan
Skölj blomkålshuvudet och skär det i mindre bitar.
Fräs vitlöken i olja på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. Vitlöken ska bara bli genomskinlig.
Tillsätt buljong och blomkål. Rör runt någon minut och tillsätt sedan vatten så att det täcker blomkålen och låt det koka upp.
När blomkålen känns mjuk så mixas soppan jämn. Var försiktig om du mixar med en stavmixer. Varmt!!
Häll i iMat och rör om.
1/2-1 tsk timjan
Skölj blomkålshuvudet och skär det i mindre bitar.
Fräs vitlöken i olja på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. Vitlöken ska bara bli genomskinlig.
Tillsätt buljong och blomkål. Rör runt någon minut och tillsätt sedan vatten så att det täcker blomkålen och låt det koka upp.
När blomkålen känns mjuk så mixas soppan jämn. Var försiktig om du mixar med en stavmixer. Varmt!!
Häll i iMat och rör om.
Låt det puttra långsamt.
Tillsätt citronsaft, timjan, salt och peppar.
Känns soppan för tjock tillsätter du mer vatten.
Tillsätt citronsaft, timjan, salt och peppar.
Känns soppan för tjock tillsätter du mer vatten.
Smaka av igen.
Servera med bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar