måndag 17 augusti 2015

Vegetarisk/vegansk pastarätt


Jag såg ett recept på Risentas Instagram och Maja lagade maten.

Eftersom jag vill äta veganskt så mycket jag kan lät Maja bli att blanda ihop alla ingredienserna. Bättre att var och en kan välja vad de vill ha.


200 gram fetaost
1-2 dl oliver gärna både gröna och svarta
1/2 kruka persilja
1/2 dl Pumpakärnor
500 gram hela tomater i burk
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 msk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Finhacka löken och stek den mjuk.
Pressa ner vitlöken.
Tillsätt tomaterna.
Låt allt koka ihop.
Bland ner balsamvinäger, honung och kryddor.
Smaka av och låt småputtrande medan du kokar pastan.
Blanda den kokta pastan med tomatsåsen.
Finhacka persiljan och bland ner den i pastan precis innan servering.
Smula fetaost och lägg i en skål.
Lägg även pumpafrön och oliver i en skål.
På så sätt kan man välja vad man vill ha i sin pastarätt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar