tisdag 27 oktober 2015

Gnocchi med bacon- och svampsås


Maja stod för tillagningen av första rätten i denna veckas matkasse från Veckans middag.
Jag fick en vegansk variant.


2 paket bacon
1 paket potatis gnocchi
150 gram champinjoner
4 tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde (iMat)
100 gram bladspenat
salt
svartpeppar
vitkål
1 rödlök
1/2 dl matolja (oliv och raps)
1 1/2 msk vitvinsvinäger

Strimla bacon.
Dela svamp och tomat.
Koka gnocchin efter paketets anvisningar.
Strimla vitkålen och rödlöken.
Blanda ihop allt med olja, vinäger, salt och svartpeppar.
Stek baconet krispigt, vänd ner svamp och låt steka i någon minut till.
Häll i grädde och låt koka ihop.
Krydda med salt och svartpeppar.
Vänd ner gnocchi, spenat och tomat.
Smaka av med salt när svartpeppar.

Servera med vitkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar