Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 27 oktober 2015
Gnocchi med bacon- och svampsås
Maja stod för tillagningen av första rätten i denna veckas matkasse från Veckans middag.
Jag fick en vegansk variant.
2 paket bacon
1 paket potatis gnocchi
150 gram champinjoner
4 tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde (iMat)
100 gram bladspenat
salt
svartpeppar
vitkål
1 rödlök
1/2 dl matolja (oliv och raps)
1 1/2 msk vitvinsvinäger
Strimla bacon.
Dela svamp och tomat.
Koka gnocchin efter paketets anvisningar.
Strimla vitkålen och rödlöken.
Blanda ihop allt med olja, vinäger, salt och svartpeppar.
Stek baconet krispigt, vänd ner svamp och låt steka i någon minut till.
Häll i grädde och låt koka ihop.
Krydda med salt och svartpeppar.
Vänd ner gnocchi, spenat och tomat.
Smaka av med salt när svartpeppar.
Servera med vitkålssallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar