torsdag 22 oktober 2015

Kyckling med doft av citron



Familjen åt en kycklinggryta medan jag fick en vegoburgare från Anamma istället. Enligt receptet ska man blanda det kokta riset med de stekta grönsakerna men eftersom Maja har svårt med röror serverade vi riset och de varma grönsakerna var för sig.
Jag hann inte ta en bild på kycklinggrytan så min tallrik får duga.
En gryta som definitivt kommer att tillagas igen enligt gubben.

650 gram kycklinglårfile
1 solovitlök
1/2 citron
2 msk kycklingfond
2 dl vatten
1 1/2 dl iMat
1/2 purjolök
1 aubergine
3 msk maizena + vatten
salt
svartpeppar
1/2 påse romanmix

Koka ris enligt förpackningen.
Skala och hacka vitlöken.
Stek kycklingen cirka 3 minuter på varje sida.
Krydda med hälften av vitlöken, salt och svartpeppar.
Tillsätt kycklingfond, vatten, citronsaft och grädde.
Låt koka ett par minuter och krydda med salt och svartpeppar.
Red med maizena.
Strimla purjolöken fint.
Skär auberginen i små tärningar.
Stek aubergine, purjolök och resten av vitlöken i cirka 3-4 minuter.
Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda grönsakerna med riset.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar