fredag 9 oktober 2015

Risplättar med kycklingdrums


Rätt nummer fyra ur matkassen. På instruktionsbladet som medföljde stod ett tips om att koka riset dagen innan så det gjorde jag igår kväll. Riset är betydligt mer lättarbetat när det är kallt än mot vad det är när det är nykokt.

Jag bytte ut kycklingfond mot grönsaksfond så även jag kan äta såsen.


Till mina risplättar använde jag no egg istället för ägg.  De höll ihop sämre men det berodde nog på att jag inte hade tillräckligt med no egg. Familjen åt kyckling medan jag fick Astrid och apornas idag igen. Det är tre i varje förpackning och jag måste äta upp dem snart eftersom de är färsk produkter.

Maja fick lite fnatt eftersom riset var fel. Ris ska vara kokt inte stekt. Hon provade halva plätten men kunde inte förmå sig äta upp.

800 gram kycklingdrums
1 msk paprikapulver
1 burk krossade tomater
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
1 tsk basilikakrydda
1 msk honung
2 ägg
matolja
salt
svartpeppar
1 gurka


Lägg kycklingen på en plåt.
Gnid in dem i olja, salt, svartpeppar och paprikapulver,
Stek i ugnen i cirka 20 minuter i 220 graders värme.
Mixa de krossade tomaterna i en kastrull med fond, vatten, basilika och honung.
Låt sjuda i 6-8 minuter.
Blanda det kokta riset med ägg.
Krydda med salt och svartpeppar.
Klicka ut smeten i en stekpanna och forma biffarna med hjälp av stekspaden.
Stek plättarna cirka 2-3 minuter per sida.
Skiva gurkan i stavar.
Smaka av tomatsåsen med alt och svartpeppar.

Servera


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar