onsdag 7 oktober 2015

Tortellinigratäng - vegansk


Jobbade länge idag. Efter 11 timmar på kontoret var det skönt att komma hem till familjen. Gubben hade lagat rätt nummer två från vår matkasse från Veckansmiddag. Han hade valt att laga tortellinigratängen som på grund av att matkassen är mjölkfri blir vegansk.

I matkassen fanns ingen tortellini utan istället var det ett paket med 500 gram färska bandspagetti. Fungerade utmärkt istället för tortellini.

Max hade kommit ner och tittat på maten.

- Vad är det här?

Maja räckte honom receptet och han läste och kommenterade med ett:

- Nej!

Han nöjde sig med mackor istället. På grund av det så blev det två lunchlådor till mig. Perfekt!

Salladen var annorlunda och fräsch.

1 paket färsk tortellini (annan sorts pasta fungerar också)
1 purjolök
1/2 savojkål
1/2 sololök
2 1/2 dl iMat (matlagningsgrädde)
1 paket tofu
1 msk stevia (honung, socker)
1 dl mandel
smör
salt
svartpeppar
1 romansallad
1 ask körsbärstomater
1/2 citron
3 msk olivolja

Koka pastan i saltat vatten cirka 2 minuter.
Strimla purjolök och kål tunt.
Pressa vitlöken.
Fräs purjolök, kål och vitlök.
Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
Lägg pastan på botten i en smord ugnsfast form.
Häll över kålblandningen, smula över tofu och toppa med stevia.
Sätt in i ugn 200 grader i cirka 10 minuter.
Skölj och hacka romansalladen.
Halvera körsbärstomaterna.
Blanda allt med olivolja, pressa citronsaft, salt och svartpeppar.
Hacka mandel grovt och strö över gratängen.
Servera med salladen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar