tisdag 13 oktober 2015

Ledig tisdag - Tabbouleh med lammfärsbiffar



Magda och jag åkte tidigt iväg för ett studiebesök på en gymnasieskola. Efter det tog vi en kaffe och sedan besökte vi en gymnasiemässa. Det var väldigt givande. Tror faktiskt att Magda hittat både utbildning och skola. Vi får se om hon hinner ändra sig igen innan valet.

Efter mässan tog vi en tur för shopping. Magda fick en tidig födelsedagspresent av gubben.



Hon fyller 16 på lördag.



Magdas bästis anslöt sig och Magda överraskade honom med en present. Vänskap är viktigt och värdefullt.


Gubben hann hem före oss och började med lammfärsbiffarna. Jag fixade Tabbouleh. Det veganska alternativet var Anamas filéer. Eftersom vi var sju till middagen så stekte gubben några korvar för att maten skulle räcka.

RP ska ha matteprov imorgon och Maja pluggar med honom. Roligt höra dem.


Eftersom vi var fler till maten använde jag hela bubblan med persilja samt lade till en extra tomat samt kokade 5 dl bulgur. I övrigt använde jag samma mängder.

Lammfärs 610 gram
1 gul lök
1/4 solovitlök
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
2 tomater
1 rödlök
1/2 paket persilja
1/2 dl olivolja
1/2 citron
1/2 msk mynta
iFraiche
Salt
Svartpeppar

Riv gul lök och vitlök.
Blanda ströbröd med vatten, ägg och färs.
Vänd ner lök och vitlök.
Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Forma till biffar och stek på medelhög värme i 5-6 minuter.
Koka bulgur enligt paketen.
Hacka röd lök, tomat och persilja.
Bland ner grönsakerna i bulgur.
Häll i olja, pressad citron och mynta.
Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

Servera biffarna med tabbouleh och en klick iFraiche.

Lammfärsbiffar fick väldigt gott betyg av alla trots att receptet var enkelt. Kanske tack vare att receptet var enkelt. Ibland försöker man för mycket med kryddning.
Tabbouleh var jag glad att familjen smakade och det blev en positiv överraskning för de. Väldigt gott och fräscht.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar