söndag 18 oktober 2015

Karré med rostade grönsaker


Dagens middag är nummer fyra från veckans matkasse. Det har varit rörigt fredag och lördag så vi har faktiskt inte lagat någon mat. I går firades Magdas 16-års dag och tårtan kommer jag att berätta om i morgon. Orken finns inte idag. Har haft en dag i sängen med migrän. Denna gången hann jag ta medicinen i tid så anfallet blev inte så farligt. 

Vi gjorde lite annorlunda med dagens mat eftersom jag ville kunna äta av grönsakerna. Istället för att placera köttet och skyn över grönsakerna fick var och en stekas klart för sig. 
Istället för kycklingfond använde vi kalvfond bara på grund av att vi inte hade någon kycklingfond hemma.

700 gram karré
1/2 kg potatis
1/2 kg rödbetor
1/2 blomkål
1 gul lök
1/2 solovitlök
1 tsk rosmarinkrydda
ca 50 gram smör
3 dl vatten
3 msk kycklingfond
2 msk balsamicovinäger
1/4 citron
persilja
olivolja
salt
svartpeppar

Skala och skiva rödbetor och potatis tunt.
Dela blomkålen i mindre buketter.
Strimla löken och vitlöken.
Blanda allt i en djup ugnsform tillsammans med olivolja, rosmarin, salt och svartpeppar.
Klicka över smöret.
Skiva köttet och stek på hög värme i olivolja i cirka 3-4 minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda vatten, fond och balsamaicovinäger. Häll i stekpannan den sista minuten du steker köttet.
Lägg köttet, skyn och citronsaft på grönsakerna när det återstår 10 minuter.



Mitt veganska alternativ med Anamma filéer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar