söndag 25 oktober 2015

Soppa på rotselleri och rökt bog


Jag gjorde inte riktigt som receptet. Dels har jag satt mitt veganska alternativ i parentes och sedan hackade jag både lök, purjolök och vitlök som fick fräsa med rotsellerin.
Den rökta bogen tärnades när serverades bredvid medan äpplet tärnades och lades i den färdiga soppan.


400 gram rökt bog
1 rotselleri
1 gul lök
1,2 liter vatten
3 msk kycklingfond (grönsaksfond)
1 äpple
1/2 purjolök
2 1/2 dl matlagningsgrädde (iMat)
äppelcidervinäger (2 tsk)
smör (olja)
salt (knappt 1 tsk)
svartpeppar (1 krm)

Skala och tärna rotsellerin.
Hacka löken.
Fräs lätt med smör (olja) i en gryta i cirka 3 minuter.
Tillsätt vatten och fond.
Låt sjuda under lock i cirka 15 minuter eller tills sellerin är mjuk.
Strimla äpple, purjolök och bog.
Tillsätt grädde (iMat) i soppan och mixa slät.
Smaka av med vinäger, slät och svartpeppar.
Späd eventuellt med vatten.
Rör ner äpple, bog och purjolök.
Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar