lördag 31 oktober 2015

Kotletter med potatisslantar och brysselkål


Gubben lagade riktigt god mat till sig och Max. Magda var med kompisar och Maja åkte på Halloweenmiddag.




Jag en enkel tallrik med brysselkål, rivna morötter och några vegofiléer från Anamma. Toppade med lite iFraiche och salladskrydda.


780 gram hel kotlett
500 gram brysselkål
1 gul lök
3 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk koncentrerad äppleljuice
maizena
olja
50 gram smör
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatisen.
Blanda med olja, salt och svartpeppar.
Baka i ugnen cirka 25 minuter.
Bryn köttet i smör och krydda med salt och svartpeppar. Diska inte ur stekpannan.
Baka klart i ugnen cirka 20 minuter tillsammans med potatisen.
Ansa brysselkålen och koka i saltat vatten i cirka 8 minuter.
Skala och hacka lök fint och lägg i stekpannan med en klick smör.
Bryn ett par minuter och häll på vatten, kalvfond och juicekoncentrerat.
Sjud såsen cirka 10 minuter.
Red av med maizena.
Vispa i smör och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera köttet i tjocka skivor med den rostade potatisen, brysselkålen och den smörade äppelskyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar