onsdag 15 juni 2016

Citron- och dillbakad lax med kokt potatis och kall rödlökssås



Fick vila en bra stund efter morgonens besök på Bup men sedan hade jag ork att laga mat.

Magda klarar inte av konsistensen av lax så hon fick önska annat och jag åt rödbetsbiffar från frysen.



600 gram laxfilé
1 citron
1 knippe dill
1 1/2 dl pankoströbröd
25 gram smör
2-3 tsk salt
1 krm citronpeppar

Sås:
1/2 rödlök
2 dl gräddfil
2 krm salt
1 krm svartpeppar


Sallad:
1/2 påse rucola
1/2 röd paprika
1/2 purjolök
2 msk olivolja
1 krm citronpeppar
2 krm salt

Riv yttersta skalet på citronen.
Pressa saften ur citronen.
Hacka dillen.
Gnid i laxen med hälften av citronsaften.
Krydda med salt och citronpeppar.
Lägg laxen på en smord ugnsfast form.
Blanda dill och citronskal med ströbrödet.
Lägg ströbrödet på toppen av laxen.
Hyvla över smör.
Gratinera i ugn 200 grader i 20 minuter.

Hacka löken fint.
Blanda ihop gräddfil, rödlök, salt och svartpeppar.

Ansa, skölj och strimla purjolöken.
Skölj rucola.
Tärna paprika.
Blanda allt med kvarvarande citronsaften, olivolja, salt och svartpeppar.

Servera lax med kokt potatis och kall rödlökssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar