fredag 3 juni 2016

Mexikanska köttbullar i tomatsås

Oftast görs köttbullar på samma sätt. Smaksätter enbart med salt och svartpeppar. Ibland lyxar jag till det med bacon, fetaost eller grönpeppar. Att som i detta receptet använda en färdig kryddpåse med taco var ett jättebra alternativ som familjen gillade. Att köttbullarna sedan fick koka i tomatsås gjorde rätten väldigt god.

600 gram blandfärs
3 msk ströbröd
1 påse Taco kryddamix
1 1/2 dl vatten
1 ägg
1/2 solovitlök
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
salt
svartpeppar

Blanda ströbröd, kryddmix och 1/3 av vattnet, ägg och pressad vitlök.
Låt svälla i 5 minuter.
Blanda ner färsen och krydda med 1 krm svartpeppar.
Forma färsen till köttbullar och stek runt om i 3-5 minuter.
Tillsätt krossade tomater i stekpannan, resten av vattnet och kalvfond.
Låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med kokt ris och grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar