Igår firade vi min brorson som tog studenten. Idag är jag helt färdig. Fått vila vid flera tillfällen. Så det blev gubben som lagade mat.
700 gram helkotlett
1 kg potatis
1 msk paprikapulver
1 ask körsbärstomater
1 rödlök
1/2 solovitlök
1 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 1/2 dl grädde
Maizena majsmjöl
1 1/2 tsk balsamicovinäger
salt
svartpeppar
Skala och klyfta potatisen.
Gnid in i olja,1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och paprikapulver.
Stek i ugn 220 grader i 30 minuter.
Skiva köttet i 1 cm tjocka skivor.
Banka ut lite med handen.
Krydda köttet med salt och svartpeppar.
Bryn i 3-5 minuter per sida.
Dela tomat och strimla lök.
Hacka vitlök grovt och fräs lätt.
Tillsätt vatten, kalvfond, grädde och balsamicovinäger.
Låt koka ihop i 5 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Red eventuellt med Maizena.
Vänd ner tomat och lök bland potatisen.
Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar