lördag 4 juni 2016

Schnitzel med rostad potatis och gräddsås




Igår firade vi min brorson som tog studenten. Idag är jag helt färdig. Fått vila vid flera tillfällen. Så det blev gubben som lagade mat.

700 gram helkotlett
1 kg potatis
1 msk paprikapulver
1 ask körsbärstomater
1 rödlök
1/2 solovitlök
1 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 1/2 dl grädde
Maizena majsmjöl
1 1/2 tsk balsamicovinäger
salt
svartpeppar

Skala och klyfta potatisen.
Gnid in i olja,1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och paprikapulver.
Stek i ugn 220 grader i 30 minuter.
Skiva köttet i 1 cm tjocka skivor.
Banka ut lite med handen.
Krydda köttet med salt och svartpeppar.
Bryn i 3-5 minuter per sida.
Dela tomat och strimla lök.
Hacka vitlök grovt och fräs lätt.
Tillsätt vatten, kalvfond, grädde och balsamicovinäger.
Låt koka ihop i 5 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Red eventuellt med Maizena.
Vänd ner tomat och lök bland potatisen.
Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar