tisdag 21 juni 2016

Stekt torsk med grönsakscouscous och limefraiche



Vi har fått till ett bra samarbete gubben och jag. Eftersom jag är hemma och är sjukskriven förbereder jag maten och när gubben kommer hem steker han kött/fisk/kyckling om jag inte har fixat det.

Har vissa dagar problem med att tillaga det animaliska och då känns detta upplägget perfekt.



Enligt receptet kan fisken grillas men gubben stekte den på spisen. Vädret lämpar sig inte för grillning. Möjligtvis under paraply.

600 gram torskfilé

4 portioner couscous
1/2 rödlök
2 tomater
1/2 påse bladspenat
2 msk kapris
olivolja
salt
svartpeppar

2 dl creme fraiche (iFraiche)
1 lime
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Koka couscous enligt paketen tillsammans med grönsaksfond eller grönsaksbuljongtärning i vattnet.
Finhacka rödlöken.
Tärna tomaterna.
När couscous är klar låter du den svalna.
Blanda tomat, rödlök,  bladspenat och kapris tillsammans med olivolja, salt och svartpeppar.

Blanda creme fraiche, saft och rivet skal från lime.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Dela fisken i portionsbitar.
Ska du grilla fisken så gnid in i olivolja.
Grill fisken aluminiumfolie i cirka 3-4 minuter på varje sida.
Krydda med salt och svartpeppar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar