lördag 18 juni 2016

Pizza * 2




Igår stod det pizza på menyn. I matkassen fanns recept till kalkonbaconpizza och vi fyllde ut med att återanvända receptet på pizza Bianco som var med i matkassen vecka 13. Den enda skillnaden från det receptet är att vi igår gjorde den helt vegetarisk.

Jag älskar denna pizza. Det är helt fantastiskt att vitlök, spetskål och rucola kan vara så gott.

Vi använde oss av färdigköpt pizzadeg. Den är väldigt god och visst är det skönt att ibland kunna fuska.

En annan nyhet för oss var kalkonbacon. Det hade vi aldrig testat innan.



Kalkonbaconpizza:
1 XXL färdig pizzadeg eller enligt detta receptet
2 paket kalkonbacon
1 burk pizzasås eller enligt detta receptet
1 påse riven ost
1/2 ask körsbärstomater
1/2 rödlök
1/2 påse rucola
olivolja
salt
svartpeppar

Stek kalkonbaconskivorna lätt
Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg degen på en plåt.
Bred ut såsen.
Strö på osten och lägg på kalkonbacon.
Gratinera i 220 graders ugn i 10-15 minuter.
Blanda klyftade tomater,strimlad rödlök, rucola, olivolja, salt och svartpeppar.
När pizzan är klar strör du ut salladen över och serverar.



Pizza Bianca:
1 färdig pizzadeg
2 dl creme fraiche (iFraiche)
1/2 liten solovitlök
1 påse riven ost (Astrid och aporna)
1/2 spetskål
1/2 påse rucola
salt
svartpeppar

Lägg ut pizzadegen på en plåt
Blanda creme fraiche, riven vitlök, salt och svartpeppar.
Bred ut hälften av såsen på pizzabottnen.
Strö på orten.
Strimla kålen fint och strö på pizzan.
Grädda i 220 graders ugn i 10-15 minuter.
När pizzan är klar strör du rucola över samt ringlar resten av vitlökssåsen över.
Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar